B&B A Verviers

Op vakantie en toch dichtbij

Uitstapjes

Wandelen in Verviers

-Verviers-Fonteinentocht START: Maison de L’Eau, rue Jules Cerexhe 86
-Markante weefmachines op de rotondes, als ode aan de glorieuze tijd van de wolindustrie.
-Vesdre wandelen langs het water maar ook in een 17e eeuws bos, waar toen een particuliere diergaarde was. Het snelstromende riviertje de Vesdre komt via het meer van Gileppe uit de Eifel.
Verviers-Ensival vind je een prachtig wandelgebied in de vallei Champs des Oiseaux met een trimbaan. Je mag ook door het bos van de familie Les Jeunes wandelen. Een gewilde plek voor vogels en natuurlijk voor ornithologen. De wandeling sterkt zich uit langs een beek met paden op verschillende hoogte. Klimt u naar boven door de wilde bossen dan treft u een eenzaam rustbankje aan met een prachtig panoramisch uitzicht.

Muurschilderingen bij de Vesdre en Eglise Notre Dame des Recollets

VerviersHeusy, Stembert, Andrimont en Petit-Rechain zijn verrassende wandelingen uitgezet met prachtige tuinen en bossages.

Omgeving

GR 573 Vesdre en Hoëgne

GR 563 Tour du Pays de Herve

GR 412 Sentier des Terrics

Voor GR wandelaars is een speciale voordelige dagschotel. In Verviers is een groot station, zodat u even de trein neemt voor een onderbreking.

Solwaster

Een mooie wandeling rond het dorpje Solwaster door de rivierdalen van de Hoegne, Statte en de Hawe die in het moerassige gebied van de Hoge Venen ontspringt. Je wandelt veel over smalle houten bruggetjes. De route is maximaal 15 km, maar wandelen tozover u wilt en omkeren dan krijgt u weer een heel andere visie.
Start: Roquez 49 4845 Jalhay België (N50.50800° E5.96053°)

Dichtstbijzijnde adres bij begin: Route de Jalhay, 4845 Jalhay, België
Dichtstbijzijnde adres bij einde: Solwaster 15, 4845 Jalhay, België

Baraque Michel ligt in de Hoge Venen (Haute Fagnes) is een beschermd waterwingebied, waar je kan wandelen, paardrijden en bij sneeuwweer kan langlaufen. Voor fietsers is er een bordjesroute.

Lac de la Gileppe met grote en kleine wandelingen tot 17 km.  Bij de uitkijktoren van het meer van Gileppe kan je fietsen huren. Op de uitkijktoren is een restaurant met panoramisch uitzicht en uitgebreide tentoonstelling van ontstaan van het meer.

Aan de voet ziet u het nieuwe Accropark,  Onder begeleiding kan men daar klimmen en zo nodig spannende acrobatische toeren uithalen.  Adres: Route de la Gileppe 55A 4845 JALHAY

Hertogenwalddeze bossen grenzen aan die van het meer van Gileppe is uitgestrekt over 40 km met een boswandeling in ongerepte natuur richting Duitsland.

Kolenmijn bezoeken: Blegny

Limbourg Het middeleeuws historische dorp en voormalige vesting is uniek en prachtig panorama.

In de chocoladefabriek Saint Jaques  in Eupen zijn er rondleidingen en kan je in de winkel van de fabriek heerlijke chocolade kopen tegen gereduceerde prijzen.

Signal de Botrange, ( ca 15 km va. Verviers) de hoogste punt in België    694 meter,  waar u bij sneeuwweer kunt skiën en langlaufen.  

Hoëgne met zijn spectaculaire cascades, watervallen en hoogteverschillen kunt u genieten van de mooiste wandeling van de Ardennen. 

Grand-Randonnee wandelroutes GR 573 Vesdre & de Hoegne en  GR 563 Land van Herve

Blegny, een echte kolenmijn met nog een werkbare lift van 60m. Er zijn rondleidingen met een Nederlandstalige gids maar ook een museum, een speeltuin, midget golf en een restaurant.

Plopsaland bij Cascade van Coo. 

Wolven opvangcentrum in Dolhain is op afspraak te bezoeken.

Een artisinale brouwerij Bellevaux bij Malmedy en in de brouwerij Val-Dieu dicht bij Aubel vind u authentieke abdijbieren

© 2020 B&B A Verviers

Theme by Anders Norén